Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Ο ΠΕΥΚΟΣ

Ο ΠΕΥΚΟΣ

Ξεκινά συνήθως η νεκταροέκριση από 15ιουνίουτο ενωριτερο εως10 Ιουλίου το αργότερο. Το αυγό του εργάτη το βλέπεις στις ρωγμές και κάτω από τις φλούδες. Βοηθάει μια βροχή την πρωϊμιση. Το δεύτερο χτύπημα στις15-25 Σεπτεμβρίου. Θα κόψει βέβαια 7-10μέρες.Τότε έχουμε το εξεις: Ξεκινά να κόβει από τη θάλασσα προς το βουνό. Και τα μελίσσια να δουλεύουν ανάλογα. Και αντίστοιχα ξεκινά...
Δεύτερη αποδερμάτωση το Φλεβάρη και το τρίτο χτύπημα .έως το ξεπούλιασμα που κατεβαίνει το κορμό να γεννήσει. Από 20 Απριλίου-αρχές Μαΐου. Καμιά φορά κρατά πιο πίσω. Και τότε οι μελισσοκόμοι παίρνουν πολλά μέλια. Μού τυχε 2 γερά μαχαίρια την Άνοιξη. Τον χαλά ο δυνατός ξερός άνεμος (Λίβας δηλ ΝΔ. και οΒΑ δηλ ο γραίγος). Τον ευνοεί οΒΔ δηλ ο Μαΐστρος και γενικά οι δροσεροί και υγροί άνεμοι.
Σημάδι άσφαλτο ότι δουλεύουν τα μελίσσια και δεν παίζουν είναι να πέφτουν βαριές μπροστά στη κυψέλη και οι άδειες να ανεβαίνουν τη πλευρά πάνω από τη σανίδα πτήσης για να φύγουν. Αν πετούνε σα να κοσκινίζουν αλεύρι τότε παίζουνε.

Αυτό το κάνω δώρο στον Axtapos για
τη χαρά που μου έδωσε με τη δημιουργία του blog .
Είναι υπέροχο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου