Τρίτη, 27 Ιουλίου 2010

ΚΕΡΙ

Για να βοηθηθούν οι νεότεροι να λιώνουν τα κεριά με λίγο κόπο και μικρές απώλειες. Βράζουμε τα εκλεπίσματα με άφθονο νερό και με τη προσθήκη ξυδιού
αρκετή ώρα προσέχοντας να μη ξεχειλίσουν. Καλύτερο είναι ένα βαρέλι πετρελαίου.
Και ένα παλιό λεβέτι κάνει. Μετά αφήνουμε να κρυώσει το μίγμα και πριν πήξει
με μια κατσαρόλα με χερούλι μαζεύουμε το λάδι «όπως στο παλιό ελαιοτριβείο»
και το ρίχνουμε σε ένα κουβά «και πλαστικός κάνει μόνο να μη καίει το μίγμα»,
που τον έχουμε μουσκέψει πρώτα. ¨Ότι μείνει στο βαρέλι το αφήνουμε να κρυώσει,
το καθαρίζουμε, και το ξαναβράζουμε στα επόμενα.
Αν το μαζέψουμε το λάδι τη σωστή ώρα έχει και κατακαθίσει και βγαίνει το κερί
διαμάντι. Από το βρεγμένο κουβά βγαίνει ωραίο καλούπι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου