Aug 26, 2008 8:57 PM
Ξινό δαμάσκηνο Σκοπέλου ¨η Αγιορείτικο
Το χρησιμοποιούσαν για γονιμοποιητή στα καθ’αυτού δαμάσκηνα Σκοπέλου..
Όμως τα ζεματούσαν και τα ξεραίνανε .
Το χρησιμοποιούσαν για γονιμοποιητή στα καθ’αυτού δαμάσκηνα Σκοπέλου..
Όμως τα ζεματούσαν και τα ξεραίνανε .
Τα αγόραζαν οι Ισραϊλίτες της Σαλονίκης
Και τα έτρωγαν σε κάποιες θρησκευτικές γιορτές δικές τους.
Τα χρησιμοποιούσαν και οι ντόπιοι στο μαγείρεμα
Και τα έτρωγαν σε κάποιες θρησκευτικές γιορτές δικές τους.
Τα χρησιμοποιούσαν και οι ντόπιοι στο μαγείρεμα
Επειδή ξινίζουν λίγο και δίνουν ωραίο άρωμα.
Τα βάζουν στις φακές, στιφάδο και πλακί .
Έχουνε και πολλές πυκτίνες.
Κάνουν και ένα γλυκό του κουταλιού «πελτέ» με φοβερό χρώμα και σα ζελέ.
Είναι πολύ δύσκολο γλυκό.
Δοκιμάσαμε με τη γυναίκα μου δυό φορές και πετάξαμε και τη κατσαρόλα.
Δε ξαναδοκιμάσαμε.
Τα κάνουν επίσης φοβερές μαρμελάδες.
Ίσως τις πιο νόστιμες.
Καρπεί πολύ.
Είναι πολύ όμορφο φυτό .
Τρώγεται και νωπό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου